Въпреки протеста на феновете, Локо (Пд) няма да сменя Войнов

0
-
-

До късно вечерта в неделя собственикът на Локо (Пд) Христо Крушарски е разговарял с играчите и спортно-техническото ръководство на отбора в опит да се изяснят причините за слабото представяне, което продължи и в дербито с Ботев, пише „Меридиан мач“. В съблекалнята са се чули доста остри реплики, но единственият инвеститор при „черно-белите“ е бил категоричен, че няма да се поддаде на призивите на феновете и треньорът Воин Войнов няма да бъде сменян.

Около стотина привърженици на Локо бяха пред стадиона, но не бяха допуснати вътре от полицията. В часовете след двубоя социалните мрежи и футболните форуми буквално бяха залети от критики, отправени към собственика, ръководството, треньорите и играчите.

Част от привържениците обвиняват лично Христо Крушарски за състоянието, в което се намира отборът. Други пък искат моменталните смени на ръководители и треньори на „Лаута“, а трети заявяват, че никога до този момент не са виждали футболисти така да разхождат фланелките на Локо.

„Феновете са си в пълното право, аз към тях претенции нямам. Аз обаче също съм си в правото да потърся изход от ситуацията и да взема мерки, които смятам за правилни. Имахме много разговори снощи и с футболисти, и с треньори. Когато пристигнах на „Лаута“ веднага след мача все още нямаше фенове, но имаше двайсетина полицаи пред входа на комплекса. След това полицейското присъствие се увеличи и униформени имаше дори вътре в него“, заяви Христо Крушарски и бе категоричен, че на този етап се работи по селекцията, а не се мисли за промени в щаба.

На сбирката след загубата от Ботев е взето решение отборът да се качи на дълъг лагер в Говедарци веднага след мача със Септември, след който предстои пауза в първенството заради мачовете на националния отбор с Франция и Люксембург. След подновяването на шампионата „черно-белите“ гостуват на Берое в петък (13 октомври).

Възстановителната тренировка, предварително планирана за вчера сутринта, е отменена. Играчите са възстановили веднага след дербито. Първото занимание на „смърфовете“ за тази седмица ще е днес от 17:00 часа.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК