Вутов отново актуален за Левски

0

Антонио Вутов е актуален вариант npeд Левски за лятна селекция. Офанзивният халф успя да възроди кариерата си в Ботев Пловдив, след като преди това не успя да се наложи нито в Удинезе, нито в Козенца и Лече, където игра като преотстъпен. През зимата Вутов бе отхвърлен от Елин Топузаков. Но настоящият треньор Николай Митов харесва качествата му още от школата на сините. На всичкото отгоре Антонио Вутов се включва в профила на търсените играчи за селекция – българин, който на всичкото отгоре е продукт на школата на Левски. През пролетта Вутов изигра 12 шампионатни мача за Ботев, в които отбеляза 4 гола.

За да го има в редиците си, Левски ще трябва да се разбере с Удинезе. Италианците все още държат правата на 20-годишния футболист. Сините започват разговори с колегите от Апенините. Опциите пред тях са две – или да го откупят, или да го вземат под наем – Антонио вече три пъти бе преотстъпван.

Вутов дебютира за Левски през пролетта на 2012 година – на 8 април, при равенството 1:1 срещу Локомотив София. За два сезона и половина в първия отбор на сините той изигра 39 мача във всички турнири, в които реализира 4 гола. След това в началото на 2014-а бе продаден на елитния италиански Удинезе.

Вутов е гласен за заместник на испанеца Антонио Аниете, който няма да е част от тима през следващия сезон. За поста офанзивен халф Левски има набелязан играч и от френския втородивизионен Страсбург. Той е роднина на миналия през „Герена“ полузащитник Кевин Бру.

В близките дни сините трябва да финализират привличането на друг свой юноша – Иван Горанов. Левият бек в момента е част от Локомотив Пловдив.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК