Орела за Нефтохимик: Не са някаква класа

0

Старши треньорът на Монтана Атанас Атанасов-Орела даде кратко интервю пред „Тема Спорт“ преди първия двубой с Нефтохимик днес в Ловеч.

Г-н Атанасов, колко важен е този първи мач с Нефтохимик?

– Резултатът от него може да предреши до голяма степен нещата, но ние трябва разумно и търпеливо да търсим крайния успех. Аз съм доволен от старанието на футболистите по време на тренировъчния процес, смятам, че и игрово се получават нещата и трябва да го покажем точно в тези предстоящи срещи. Трябва да покажем характер, ако искаме да изпълним целите. Всички ни приемат за аутсайдери и това е нормално с оглед на резултатите до момента.

Притесняват ли ви индивидуалните грешки, които отборът допуска в защита?

– Не могат да не ме притесняват. Това си говорим с момчетата в съблекалнята, че, откакто аз поех отбора,
ние нямаме допуснат гол, след като сме били надиграни чисто футболно. Всичко става след груби, детински грешки, които един професионален футболист е недопустимо да прави.

Разузнахте ли добре съперника?

– Добър отбор, с качествени футболисти. Нефтохимик обаче с нищо не трябва да ни притеснява, не са някаква класа. Трябва да играем разумно и да се възползваме от слабите страни на съперника. Лошо е, че играем в Ловеч, но на този етап не можем да променим нищо.

Оставате ли оптимист въпреки многото проблеми, откакто поехте отбора?

– Аз винаги съм бил оптимист. За такива мачове ти трябва воля и характер, а и морал, футболистите трябва първо да пазят авторитета на клуба, чийто екип защитават и който им плаща заплатите, и след това и собственото си достойнство. Надявам се в тези важни срещи и съдиите да бъдат с морал.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК