Българското започва да се губи на „Българска армия“

0
-
-

Шампионът Лудогорец често е критикуван, че разчита на малък брой българи. Там единственият роден титуляр е Светослав Дяков, а на пейката стоят Георги Терзиев и Александър Василев. В някои срещи пък „орлите“ излизаха директно с 11 чужденци. Едно от местата, от които най-често бе критикуван модела на Лудогорец е именно „Българска армия“. Постепенно обаче и там българското започва да губи своя блясък. За какво иде реч. В началото на сезона със статут на титуляри в селекцията на Стамен Белчев бяха Георги Китанов и Божидар Чорбаджийски. Първият бе зачеркнат заради грешката срещу Лудогорец при загубата с 0:1 на „Армията“ и на неговото място застъпи литовецът Витаутас Черняускас. Къде заради слаба форма, къде заради мениджърски игри, от състава отпадна и титулярният капитан Божидар Чорбаджийски. Той бе сменен от Алекс Барт, който се познава добре с Николай Бодуров от съвместния им престой в Литекс и двамата и сега заформиха отлична централна двойка в защита. Така през пролетта не се вижда нито как Китанов ще пребори Черняускас, нито как Чорбаджийски ще измести Барт. По-притеснителното е друго -че към пейката върви и един от най-силните „червени“ през есента – Кристиян Малинов. Това ще се наложи, защото навярно Тиаго Родригес ще бъде върнат до Раул Лое в средата на терена. Причината е ясна – че новият плеймейкър на тима ще е Роланд Алберг, който според медиите в САЩ ще взима най-голямата заплата на „Армията“, което му гарантира титулярно място.

Гриша Ганчев с умопомрачителни инвестиции в базите! Градят „Армията“ сектор по сектор, Панчарево с пълна промяна

След продажбата на Антон Недялков в Далас ЦСКА-София остава с още един българин по-малко. Негов заместник ще е бразилецът Жеферсон, който се очаква днес в София и утре ще направи първа тренировка с „червените“. Така простите сметки показват, че „българският“ ЦСКА-София всъщност няма да го има, защото е напълно вероятно в тима на Стамен Белчев да играят по двама българи на мач. Става дума за Станислав Манолев, който както писахме отново ще бъде върнат не бека, както и Николай Бодуров. Ясно е, че към момента основна част от състава е и Кирил Десподов. Въпреки огромния потенциал на младока и купища важни голове, които вкара, той често бе оставян на пейката от своя треньор Белчев през изминалата футболна есен.

Перлата на ЦСКА е в България

Дано се окажем грешни пророци и през пролетта в състава на „червените“ да играят поне по трима българи в титулярния състав. Много от младоците, които дойдоха от Академията в Ловеч, вече бяха разкарани – като Никола Колев, Пламен Гълъбов, Реян Даскалов, Георги Минчев, Тонислав Йорданов…

ЦСКА-София отърва голям конфуз в Испания

Наистина е тъжно, че във водещите ни отбори остават все по-малко българи. Не само в Лудогорец и ЦСКА-София, но и в Левски. Заради това след време не трябва да се чудим защо българският национален отбор не може да се класира на голямо първенство.

Източник: Христо Георгиев/ „Меридиан мач“

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]