Бивш треньор в ЦСКА засипа с похвали Лудогорец

0

Бившият треньор в школата на Лудогорец Милан Чирич, който понастоящем е помощник в сръбския Нови пазар, засипа с похвали разградчани, пише „Меридиан мач“. „Президентът Кирил Домусчиев организира чудесно този клуб и Лудогорец става все по-голям и по-добър. Не случайно отборът игра два пъти в груповата фаза на Шампионската лига и два пъти в тези на Лига Европа“, каза Чирич пред сръбското издание „Danas“.

„Ключът към успеха на първия отбор е в разработеното скаутско звено. Привличат се добри чужденци, особено бразилци. Примерно Марселиньо в символ на клуба. Към него е имало интерес от много отбори, но той не се продава. В Цървена звезда и Партизан знаят много добре за какъв играч става дума… Иначе вече бяха продадени някои от играчите – Кайсара отиде в Шалке 04, а Паломино – в Аталанта. Взимат се евтини и анонимни футболисти и след това се продават за отлични суми, рекордни за България“, коментира още Чирич.

„Бях единственият чужденец в школата на Лудогорец и се гордея с това. В Разград има „Б“ отбор, нещо като Телеоптик за Партизан. Много е трудно обаче за младите момчета да стигнат до първия тим, в който играят много качествени чужденци“, добави бившият треньор и в школата на ЦСКА.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК