Ангел Стойков сменя Антони Здравков след края на квалификациите

0

БФС ще гласува доверие на селекционера на младежкия национален отбор Антони Здравков въпреки провалите, пише „Тема спорт“. България започна по катастрофален начин квалификациите за Евро 2019 в Италия и Сан Марино. В първите си три мача трикольорите паднаха у дома от Люксембург (0:1) и направиха две ремита по 1:1 с Казахстан – в Стара Загора и Астана.

Здравков ще остане начело на младежите до края на този цикъл, включващ още 7 двубоя. На 9 ноември нашите гостуват на лидера Франция, а на 14 ноември приемат Черна гора. Битката в групата приключва през октомври 2018-а.

След нея начело на тима ни до 21 години ще застане Ангел Стойков. В момента той е начело на юношеския национален отбор до 19 години, на който в началото на ноември (от 8-и до 14-и) му предстоят квалификации за Евро 2018. Трикольорите са в група с Англия, Сан Марино и Исландия. Напред продължават първите два тима. През това лято юношите до 19 г. играха на финалите в Грузия начело със Стойков.

Треньорът в школата на ЦСКА Ивайло Станев се очаква да поеме някой от двата юношески тима – до 17 или до 19 години от лятото. Този при по-малките претърпя крушение в квалификациите за Евро 2018, като загуби и трите си мача преди дни от Украйна, Ейре и Азербайджан в Търново и Горна Оряховица. Логично селекционерът Викторио Павлов подаде оставка. Станев обаче ще доизкара сезона с 19-годишните юноши на ЦСКА и тогава ще започне в националния отбор. Остава само да се уточни дали ще заеме мястото на Стойков, който ще поеме младежите, или това на Павлов.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]