Скочиха на Шевченко и Воронин заради звезда на Лудогорец

0

Андрий Шевченко може и да е един от най-великите украински футболисти, но и той има критици в своята страна, пише „Меридиан мач“. А поводът е повече от любопитен – Игор Пластун. Към днешна дата Шева е селекционер на Украйна, която не се класира за баражите за Мондиал 2018, след като загуби от Хърватска в Киев с 0:2 в решителен мач. В този двубой два гола реализира нападателят на Хофенхайм Андрей Крамарич. Това накара фенфракцията на Карпати Лвов – „Лъвовете“, да попита Шева и Андрей Воронин, главен скаут на националния тим, защо не е повикан Пластун за въпросните мачове.

„Той сложи Крамарич в малкия си джоб преди по-малко от месец. Неговият Лудогорец, където е твърд титуляр през този сезон, победи с 2:1 германския тим в групите на Лига Европа. Въпреки това обаче, Пластун не беше повикан“, пишат ултрасите на украинския тим. Те са недоволни и от друг факт – че в тима не е Артьом Федетский, който беше в състава за Евро 2016.

Пластун игра в Карпати Лвов от 2012 до 2016 г., като в този период записа близо 100 мача за тима и явно е останал в сърцата на местните фенове.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]