Журналист стана шеф в Славия

0
15369060432

Светослав Костадинов е новият административен директор на Славия. 31-годишният бивш журналист заменя на поста Николай Янкулов, който напусна и се завърна на същата позиция във втородивизионния Локомотив (София).

Светльо Костадинов е бивш организационен директор на Марек Юнион Ивкони при четирите участия на волейболния клуб от Дупница в Шампионската лига за мъже в периода 2012-2016 година.

Юноша е на футболен клуб Славия. Играл е за отбори в Австрия и Германия. Възпитаник на гимназия „Св. Методий“ в София, „Георг фон Поербах“ в Линц, Австрия, и на Националата спортна академия „Васил Левски“, специалност „Спортен мениджмънт“.

Владее говоримо и писмено немски и английски език, говоримо на различно ниво сърбо-хърватски, руски, чешки и испански език. Има шестмесечна специализация в Спортния университет в Кьолн и официални анализи за Германския футболен съюз под ръководството на заместник-ректора професор Юрген Бушман. Юрген Бушман е и почетен професор на НСА.

„Като преподавател на Светльо, който бе един от най-добрите ни студенти в специалността „Спортен мениджмънт“, искам да му пожелая здраве и постигането на нови значими професионални успехи. И да подчертая – той е един от малкото директори в българския футбол и спорт изобщо, притежаващ подходящата професионална квалификация за длъжността, която ще изпълнява. Това е пътят! На добър час!“, написа във „Фейсбук“ професор Бисер Цолов.