Житница би дубъла на Спартак в мач с гол 8 гола

0
zhitnitsa
-

Житница постигна резонен успех над Спартак II като гост с атрактивното 5:3. Двата тима изиграха резултатен двубой на стадиона в село Куртово Конаре, който предложи на зрителите цели 8 попадения. Мачът бе от 15 кръг в “А” ОФГ.

Гостите от Житница започнаха вихрено и до 11-та минута водеха с 0:4. Йордан Станев, Франц Йончев и на два пъти Петър Кундурджийски бяха точни. Така двубоят отиваше към разгром, но гостите “върнаха газта”. Младият състав на Спартак II, който е съставен предимно от юноши от набор 2006, също създаде положения, но ги пропиля с лека ръка. Все пак те стигнаха до попадение до почивката и тя дойде при резултат 1:4.

Отпускането в редиците на гостите през втората част донесе нови две попадения в тяхната врата и интригата в мача се завърна. Играчите на Житница сякаш осъзнаха това и до края на мача не допуснаха повече изненади, а Атанас Кочанов в последната минута сложи точка на спора, оформяйки крайното 3:5.Със събраните 31 точки от 14 мача Житница излезе начело в класирането, на 2 пред Дълго поле, който е с мач по-малко и на 3 пред Спартак (Болярци), който пък е с два мача по-малко. Спартак II заема 7-то място с 16 точки от 14 мача.

В “А” ОФГ има да се изиграе още един кръг, който бе отложен заради изборите. В него Житница ще гостува на Дълго поле в дербито на кръга, а Спартак II ще гостува на адашите си от Болярци. Мачовете са на 10 декември.

Калояново обърна Вихър като гост в мач 3 червени картона