Жълти картони за директори на Левски заради селекцията

0

Двама от директорите в Левски са получили жълти картони за селекцията, за която се твърди, че трябва да бъде извършена през зимата, твърди „Меридиан Мач“. Това е станало на среща, която се е провела след загубата с 0:1 от Ботев (Пд) с благодетелите на тима. В „Коматево“ „сините“ излязоха с трима от играчите, които бяха привлечени през лятото – Милан Миятович, Дени Алар и Здравко Димитров. Последният дори бе заменен в 57-ата минута от Мартин Д. Петков. Асен Чандъров не бе ползван, както и Янис Каргас. Найджъл Робърта, Франко Марузек и Насиру Мохамед пък пропуснаха двубоя заради контузии. Хората, които дават в парите в Левски, са били категорични, че не може да се продължава така, защото „сините“ имат да чистят и сериозни дългове. Този въпрос е бил поставен пред Павел Колев и Ивайло Петков, които трябва да защитават исканията на Петър Хубчев. Самият треньор не е присъствал. Причината за това е, че не е бил в България. Той обаче е бил запознат със становището на благодетелите след завръщането си у нас.

Сега Петър Хубчев и помощниците му ще трябва да имат обеца на ухото и да редуцират исканията си, защото спонсорите не искат повече да се хвърлят пари за резерви, а да се твърди, че на „Герена“ няма достатъчно футболисти.

До този момент само Найджъл Робърта оправдава средствата, които бяха хвърлени за него, макар и да не са малко. В Холандия обявиха, че за него са платени малко над 250 000 евро.

Мохамед, който също бе купен, все още няма гол в първенството и е взел участие в само в 5 мача от първенството. Асен Чандъров има 3 срещи, а Здравко Димитров бе реабилитиран заради контузиите на Нашименто и Мазурек. Аржентинецът обаче също все още не е доказал, че има място в отбора. Той получи шанс за изява след продажбата на Давиде Мариани, но след това попадна в сянката на Нашименто.

За капак на „Герена“ има и сериозен отлив на публика в последните мачове, като оправдание за това не може да служи разделението, което цари в Сектор Б.

До този момент се смята, че Левски ще се подсили с Кристиан Димитров от Ботев (Пд). Освен това „сините“ са се прицелили в Гудмундур Тораринсон, чийто договор с Норкьопинг изтича. От понеделник пък върви новината, че от „Герена“ са отправили оферта и към Симеон Славчев, който се смята за нежелан в Карабах.