Затишие пред буря на „Армията“

0
cska otbor

През зимната пауза най-спокойно е в ЦСКА-София. До момента има само откъслечни слухове и спекулации за някои футболисти, които се смята, че ще пристигнат или ще си тръгнат, но нито един официален трансфер не е осъществен.

Още преди да замине за ваканцията си треньорът Нестор Ел Маестро заяви, че в отбора му няма да има много промени. Той не отрече, че „червените“ могат да се разделят с двама от най-добрите си футболисти и явно от това зависи и какви ще бъдат входящите трансфери. Младият специалист не скри, че продажба на най-конвертируемите играчи ще бъде компенсирана с привличането на техни много по-евтини заместници, което е много трудно, но не и невъзможно.

Ако дойде незаобиколима оферта за Кирил Десподов, което убеди ръководството на клуба да го продаде още сега, то едва тогава „червените“ ще развържат кесията си за нови футболисти. Може дори да се наложи звездата да бъде заместен от двама нови играчи в търсене на различни футболисти, които да дават повече опции на Ел Маестро. Възможно е да си тръгне и някой от разочаровалите чужденци, като надеждите са, че на негово място ще бъде привлечен по-полезен играч, и то по възможност българин с потенциал за развитие.

Трудно е да се определи каква е обстановката на „Армията“, но тя е като затишие пред буря. А пластовете ще се разместят наистина, ако подгласникът в първенството се раздели с Десподов, Тиаго, Жеферсон или някой друг от основните футболисти. В противен случай не ни очаква нищо интересно при „червените“. Те просто ще заменят двама-трима от по-маргиналните играчи с такива, на които ще се разчита да вдигнат нивото.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Коментирайте
Въведете вашето име