Янтра с Вили Вуцов си подпечата спасението! Повали Спортист в Своге и го препъна за елита (ВИДЕО)

0
qntra spartak pleven
-
-

Янтра победи Спортист в мач от XXXII кръг на Втора лига. На стадиона в Своге гостите се наложиха с 1:0. По този начин поетият на пожар от Велислав Вуцов тим на практика си подпечата спасението, събирайки 41 точки и отдалечавайки се на 9 от опасната зона. Тимовете под габровския обаче са с мач по-малко. От своя страна пък „шоколадите“ може да бъдат изпреварени още в този кръг от Марица и Дунав, което вече ги отдалечава и от мястото, даващо право на бараж за влизане в елита.

Първото опасно положение в мача дойде чак в 42-рата минута. Аюб Тазути бе изведен на отлична позиция в наказателното поле, но нанесе слаб удар отблизо и Християн Василев спаси.

В последната минута на полувремето Владимир Семерджиев можеше да открие резултата с мощен изстрел. Християн Василев обаче плонжира и изби в корнер.

В 52-рата минута Георги Николов изскочи зад защитата на гостуващия тим, но вратарят на Янтра Християн Василев предвидливо излезе напред и скъси ъгъла. Десет минути по-късно и стражът на Спортист трябваше да се намесва след опасен удар в долния десен ъгъл на вратата.

Янтра поведе в 85-ата минута. Тони Иванов центрира от фал на задна греда. Във вратарското поле оставеният напълно необезпокояван Михаил Минков засече без проблеми в мрежата за 0:1.

bez ime

loading...