Вики Павлов пред KOTASPORT: В Левски се работи както иска Мъри, но това е Мъри! Стойчо ги е търпял дълго, но хвърли кърпата (ВИДЕО)

0
-
-

Бившият халф на Левски и ЦСКА Викторио Павлов гостува в „Студио Дерби“ на KotaSport.com. Пред водещи Георги Симеонов, той говори по актуални теми в българския футбол, коментира раздялата на Стойчо Младенов с ЦСКА-София и изрази вижданията си относно треньорството в България.

„Вчера двата отбора си размениха по едно полувреме – Левски имаше инициативата първото полувреме, ЦСКА действаше по-добре след почивката. Не се получи приятен мач за гледане. В Разград всички чакат евротурнирите, а нашето първенство не е такова, че те да се влагат. Левски и ЦСКА в мачовете с Лудогорец играят на своя предел, не може да се смята, че Лудогорец е непобедим, всеки може да победи всеки.

Едно време трудно се попадаше в първия отбор. Сега няма кой от опитните да поведе младите, затова ги има тези амплитуди. Феновете не бих казал, че не са търпеливи към младите, напротив – търпеливи са доста. Жалко е, че всяка година отлагаме подмладяването и нито титли, нито подмладяване, системата ни е малко объркана.

Всеки иска да е Роналдо или Меси, най-лошото в юношеския футбол е, че самите деца и техните родители нямат реална самооценка, всички се виждат като големи звезди. Поколенията сега са много по-различни от предишните, хилядите школи в българския футбол са нещо лошо, най-лошото. Децата се разхождат по цяла София и България и когато трябва да се интегрират в мъжкия футбол, не са готови. Видно е.

В България треньорската професия не се зачита, треньорите са едни пионки, които се мърдат вляво и дясно. Това, което се случи със Стойчо Младенов, се случва с много треньори, които не искат да го изкажат. Не може да си треньор и други хора да ти правят селекцията. Явно Стойчо Младенов ги е търпял дълго време тия неща, дойде точката на кипене, хвърли кърпата човекът и си тръгна. Това не става само в ЦСКА.

В Левски се работи по начина, по който иска Мъри, но това е Мъри. Знаете съдбата на треньорите преди Мъри и какви футболисти минаха през Левски. В Черно море Илиан си е изградил система на работа, всяка година Илиан прави един от добрите отбори в efbet Лига. Не може друг да прави селекцията на Стойчо Младенов, съжалявам! Трябва да го оставят да работи, да гради две-три години и тогава да му се иска сметка. Другото е подигравка.

Треньорът няма кой да го защити, няма профсъюз, видяхте в каква дилема изпадна Петър Хубчев – изкараха го най-черният човек в държавата. Къде в Европа треньор, който си тръгне, не си търси неустойката? В България гонят даден треньор и той остава на улицата, и говоря за опитните треньори. От Стоилов съм се учил на „а“ и „б“, на дисциплина и работа. Ако го оставят да работи спокойно, до година и половина Левски ще може да се конкурира с Лудогорец, не в един отделен мач.

В школите не се работи, смело мога да го заявя. Филип Кръстев е подготвен на добро ниво за нашето първенство, но две години не можа да захапе в Европа. Не бих казал, че е на топ ниво, има още да расте, той е примерът, че трябва да се работи“, каза Викторио Павлов в „Студио Дерби“ на KotaSport.com.

loading...