Васил Божков вече не е издирван от Интерпол! Прибира се в България?

0

Васил Божков е свален от издирване в страницата на Интерпол, съобщава Narod.bg. Сега вече няма институционална пречка милиардерът да се върне в България като защитен свидетел.

От онлайн портала на международната полицейска организация на адрес https://www.interpol.int/ става ясно, че в момента Интерпол издирва 44 лица от България, но името на Васил Божков не е сред тях.

Юристи коментирали пред Narod.bg, че все пак има вариант хазартният бос все още да е в базата данни, но името му да е скрито.

Ако сме в хипотезата „свален от издирване“, това означава, че има договорка между прокуратурата и бизнесмена, който да се прибере в България като защитен свидетел при пълна гаранция за собствената си неприкосновеност. В замяна най-богатият българин трябва да даде показания за престъпленията на ГЕРБ, на които е пряк свидетел и потърпевш, коментира медията.

„От седмица в шайката цари тотална паника, че Божков, притежаващ доказателства за рекет за над 60 млн. лева, ще се върне като защитен свидетел на прокуратурата и тогава измъкване за Бойко Борисов няма да има. Особено след публичната война, която главният прокурор Иван Гешев обяви лично на „лицето Бойко Методиев Борисов“ и на целия „политически боклук“, който представлява завладяната държава“, се казва в публикацията.

Източник на Narod.bg е разкрил, че според плана Божков е трябвало да кацне в България миналия четвъртък – 18 май, и цялата държава е била на крак.

„При развой на събитията според плана на Черепа и прокуратурата можем да станем свидетели на сензационна рокада – Васил Божков се прибира в България, а Бойко Борисов бяга зад граница“, се посочва в публикацията.