Очаква ни най-слабо посетеният финал за Купата! Оптимистичната прогноза е за…

0

Със сигурност днешният финал за Купата на България ще бъде най-ниско посетеният в историята на турнира. Организаторите се надяват все пак срещата между ЦСКА 1948 и Лудогорец да бъде наблюдавана от около 1000 зрители, но това са оптимистични прогнози. Феновете на двата тима ще бъдат около 700 човека, а останалите ще бъдат гости и роднини на футболисти.

Точно заради очакваният нисък интерес имаше идея финалът да е на стадион „Ивайло“ във Велико Търново, тъй като е по-близо до Разград и там щеше да има повече фенове на Лудогорец. Заради малкото време за организация обаче все пак финалът остана в София.

Справка на „Мач Телеграф“ показа, че най-нископосетеният финал за Купата на България до момента е през 2008 г. Тогава отново на „Васил Левски“ играят Литекс и Черно море, а „оранжевите“ бият с 1:0. Тази среща е наблюдавана от 3000 зрители.
Следва финалът между Поморие и Берое, игран в Ловеч през 2010 г. Той също завършва с един гол в разлика, но в полза на старозагорци, и е гледан от 5000 фенове.

От антрикоредната тройка ще изпадне финалът за Купата на България през 2009 г., когато на „Герена“ Литекс разбива Пирин с 3:0. На този двубой има 8600 любители на футбола.