Ван дер Сар подписа нов договор с Аякс

0
3 November 2015; Edwin van der Sar, CMO & Champions League Winner, Ajax, on the Sport Stage during Day 1 of the 2015 Web Summit in the RDS, Dublin, Ireland. Picture credit: Brendan Moran / SPORTSFILE / Web Summit

Едвин ван дер Сар вече не е сред кандидатите за нов директор на футбола в Манчестър Юнайтед, след като подписа нов договор като изпълнителен директор на Аякс.

Според появилите се информации, от „червените дяволи“ са в търсене на директор по футболните въпроси, който да поеме отговорност отделно от вицепрезидента Ед Уудуърд, като бившият страж на Юнайтед бе свързван с ролята. Холандецът прекара шест сезона на „Олд Трафорд“, печелейки на четири пъти Висшата лига и спасявайки решителната дузпа във финала на Шампионската лига през 2008, като разкри миналия месец, че е заинтригуван от възможността да се завърне в стария си клуб.

„Освен семейството ми, съпругата, децата и приятелите, имам две любов-и в живота – Аякс, който ме откри и ми даде шанс във футбола, и Манчестър Юнайтед, който ми помогна да се развия дори в края на кариерата ми“, сподели той за Planet Futbol TV през октомври. „Разбира се, че би ме заинтригувала работа на позиция в клуба, но мисля, че се нуждая от повече знания тук в Аякс, които ще ми помогнат да се развия допълнително. Да видим какво ще предложи бъдещето, Юнайтед са фантастичен клуб, с много последователи по света. Аз съм изпълнителен директор на Аякс, Юнайтед търсят човек за различна позиция – директор на футбола, това е различна роля. Знам, разбира се, малко за футбола“, добави той.

Въпреки това, Ван дер Сар обвърза своето бъдеще с миналогодишния полуфиналист в Шампионска лига Аякс. „Много щастлив съм от удължаването на договора ми в този красив клуб! Започнах като вратар през 1991, а преди три години станах изпълнителен директор на Аякс. Преминахме през някои перипетии, но добрите времена определено се завърнаха. И, разбира се, искаме повече в бъдеще!“, написа той в Туитър. Междувременно, Юнайтед подновяват битката във Висшата лига след паузата за националните отбори на 24 ноември, когато гостуват на новака Шефилд Юнайтед.