В истинско дерби, Марек не успя да се справи със Струмска слава

0
marek strumska slava

В типично югозападно дерби Марек не успя да се справи със Струмска слава и завърши 0:0 в последния мач за сезона от 34-ия кръг на Втора лига. По този начин тимът от Дупница завърши на трето място и ще трябва да играе бараж за влизане в Първа лига срещу 14-ия в елита.

Първата ситуация в двубой дойде в 5-ата минута, когато топката стигна до Николай Ганчев отляво в наказателното поле на гостите и той стреля в близкия ъгъл, но вратарят Драгомир Петков улови.

Минута по-късно радомирци отговориха с удар на Мартин Стоилов отляво в наказателното поле, но над гредата.

Защитникът на Марек Мартин Кавдански допусна много груба грешка в 7-ата минута, което позволи на Мартин Стоилов да излезе сам срещу Константин Костадинов, но вратарят на домакините успя да се намеси решаващо и да спаси.

Две минути по-късно Струмска слава пропусна нова възможност да поведе в резултата. Цветомир Вачев получи извеждащ пас зад гърба на отбраната на Марек, но стреля много неточно.

В 15-ата минута Веселин Любимиров центрира в наказателното поле на Струмска слава, където Християн Джаджаров беше непокрит и стреля с глава, но над вратата на Драгомир Петков.

Марек пропусна нова много добра възможност в 40-ата минута, когато Росен Йорданов изведе Александър Близнаков в наказателното поле на гостите, а той стреля, но Драгомир Петков се намеси и изби в корнер.

В 44-ата минута Струмска слава можеше да излезе напред в резултата, когато Евгений Илиев стреля от въздуха, но много самопожертвователно Росен Йорданов се хвърли в краката му и блокира удара му.

В 53-ата минута Антонио Ласков стреля от фал, но Костадинов се намеси и спаси.

Седем минути по-късно Иван Златков бе изведен на много добра позиция в наказателното поле на Струмска слава и стреля, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Драгомир Петков.

Джаджаров можеше да даде аванс на Марек в 68-ата минута, но стреля над напречната греда в аут.

Струмска слава пропусна страхотен шанс в 72-ата минута. Борислав Николов пусна отличен извеждащ пас към Арнел Кадрич, който изскочи сам срещу Костадинов и стреля, но в аут.

В 75-ата минута Николай Ганчев опита атрактивно изпълнение с ножичен удар в наказателното поле, но топката премина на сантиметри от десния страничен стълб на на Петков.

Три минути по-късно Джаджаров получи празно пространство в половината на Струмска слава и стреля от дистанция, но неточно в аут.

В 80-ата минута Николай Ганчев стреля от границата на наказателното поле на Струмска слава, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Марек завърши трети с 61 точки и ще играе бараж срещу 14-ия в Първа лига.

Струмска слава завърши сезона пети с 51 точки.