Тунчев: Всичко може да се случи, има оферти към наши състезатели

0
aleksandar tunchev
Снимка: fcarda.bg

Старши треньорът на Арда Кърджали Александър Тунчев говори след победата над Рубин Казан по време на зимния подготвителен лагер в Турция. Той коментира  ситуацията с новите попълнения и потенциални нови изходящи трансфери.

„Получи се една добра проверка за нашия отбор. През първото полувреме стояхме доста по-добре на терена, контролирахме мача, отбелязахме два гола, но за съжаление тази наша стара слабост отново да допуснем гол от статично положение, но като цяло съм доволен. През второто полувреме Рубин взе малко повече инициативата, накараха ни да грешим елементарни топки, умората оказа влияние, все пак последни тренировки, последни натоварвания“, започна Тунчев.

„Концентрацията е най-основното нещо и самата комуникация вътре, не си говорим и помагаме достатъчно вътре в отбора и това води до получаване на голове. Радостен съм, че всеки мач отбелязваме, защото ако искаме да побеждаваме, трябва да вкарваме, но пък от друга страна трябва да обърнем повече внимание на защитата“, продължи той.

„Напуснаха ни основни футболисти, така че е добре за мен, че идват техни заместници, ще отнеме време да се включват към отбора. Чинонсо Офор е водил подготовка, Феликс Ебоа Ебоа има лек проблем и ще му трябва време да навакса. Борислав Цонев не е на 100%, ще му трябва време, Борис Тютюков е в по-добра ситуация от другите.“

„Всичко може да се случи, има оферти към наши състезатели. Ако пристигне добра оферта, ръководството може да я приеме. Не мога да кажа: „Край, това беше“. Станислав Иванов, Пламен Крачунов и Иван Коконов имаха леки болежки и решихме да не ги рискуваме“, каза още наставникът на кърджалийци.

„Посоката, която преследваме от началото на сезона, е топ 6. През този втори дял ще опитаме да влезем там и след това ще си правим сметка дали да гоним седмо място. Ще се стремим да продължим напред за Купата“, завърши Александър Тунчев.