ЦСКА-София използва най-много футболисти през есента! Французин е най-незаменим

0
cska otbor 1

ЦСКА-София бе отборът, който използва най-много играчи през есенния дял на сезона в Първа лига. Справка в статистиката показва, че за „червените“ минути на терена са записали цели 29 футболисти.

По този показател тимът на Саша Илич дели първото място със Спартак Вн. „Соколите“ обаче на практика направиха нова селекция след ужасния старт на сезона и бройката на играчите набъбна драстично и при тях. Третото и четвъртото място си поделят Лудогорец и Септември с по 27 играчи.

Най-незаменим в състава на Саша Илич бе Тибо Вион. Универсалният французин взе участие във всичките 18 мача през есента. В седем от тях бе на терена цял мач, в други пет започна като титуляр, но бе сменен. Той влезе шест пъти като резерва.

Като игрови минути най-много време на терена логично беше Густаво Бусато – 1440. Мачовете на бразилския вратар бяха 16. Християн Петров пък записа 15, но и на него минутите са му повече от тези на Вион – 1320.

Интересно бе разпределението между мачове и минути при Браян Морено. Колумбиецът игра в цели 17 двубоя, но в нито един от тях не остана на терена цял мач. Той започна 6 пъти като титуляр и бе сменен, а 11 пъти влизаше като резерва. Общо обаче събра едва 701 минути.

Другият играч, който също като Морено пропусна само един мач и записа 17 двубоя, е Станислав Шопов./ „Мач Телеграф“