Браво! Звезди в гимнастиката надъхват деца със Синдром на Даун!

0
roksana i yovchev

Олимпийските вицешампиони Йордан Йовчев и Красимир Дунев надъхват двамата ни участници на СП по спортна гимнастика за младежи със Синдром на Даун.
За първи път в историята на България младежи със Синдром на Даун ще вземат участие в световно първенство по спортна гимнастика, което ще се проведе от 1 до 5 декември в Понте ди Леньо (Италия).
Гимнастиците ни Емилиян Костадинов и Радена Ангелова се подготвят за своя дебют в шампионат на планетата като провеждат ежедневни, упорити тренировки под ръководството на Слав Петков.
За да подкрепят състезателите и да им вдъхнат увереност с гимнастиците се срещнаха две от легендите на българската спортна гимнастика – Йордан Йовчев и Красимир Дунев. В залата на комплекс „Раковски“ олимпийските вицешампион на висилка от Игрите в Атланта 1996 г. и на халки от Игрите в Атина 2004 г. се включиха в импровизирана тренировка като им показаха тънкости в изпълнението на съчетанията.
Срещата с именитите ни гимнастици беше по идея на Роксана Кирилова от фондация “С любов към те” и на вицепрезидентът на Техническия комитет по акробатика към световната федерация и бивш генерален секретар на БФ по спортна акробатика Николина Христова.
В своята подготовка Емилиян и Радена са подкрепяни финансово и морално от Българска Федерация за Адаптирана Физическа Активност/ФАФА България/ чрез различни благотворителни инициативи.
Всеки, който желае да подкрепи отбора на FAPA Bulgaria в предстоящите им състезания, може да го направи на сметката посочена в сайта на Федерацията или тази на фондация „С Любов към ТЕБ“ / With Love to You! Кауза: “Слънчевите спортисти на България 🇧🇬!”

loading...
предишна статияЦСКА-София използва най-много футболисти през есента! Французин е най-незаменим
Следваща статияИво Ивков дава на съд член на Надзорния съвет! Разкри ябълката на раздора и огромни рестрикции, заради които не може да подписва с мераклии за спонсори