Треньорът на Черно море: Ако Илиан беше тук и всички футболисти, нямаше кой да ги спре

0

Старши треньорът на Черно море в днешния решаващ мач срещу Ботев Пловдив Мартин Христов смята, че е нямало кой да спре „моряците“, ако те са можели да разчитат на всичко най-добро.

„Искам да кажа, че съжалявам, че не зарадвахме треньорски щаб, футболистите и феновете пред телевизорите. Избрахме с Илиан една тактика, имахме нашето положение през първата част на Курьор, но не успяхме да се възползваме. При 1:0 успяхме да се вдигнем, не мога да кажа с колко дебютанти. Имахме две чисти положения на Матиас, но не влезе гол“, заяви Христов.

„Ако визираме мача, това беше ключовото – не реализирахме положенията си. Нямаше как да тръгнем да ги надиграваме и да се получи. Реално имахме своите моменти. Не искам да коментирам съдийството. Прибързваме да разиграем топката. Радващо е, че успяхме да приберем отбора на Ботев с такива футболисти. Ние сме с двама-трима футболисти от първия отбор. Включително 16-годишно момче дебютира“.

„Не може да излезе Иса и Хантакиас и да няма промяна. Имахме идея. На фона на това, с което излязохме, не си спомням много чисти положения на Ботев. Да, владееха повече топката. Ние имахме и положения“, смята треньорът.

„Аз имам пълна вяра в отбора, че ако Илиан беше тук и всички футболисти, нямаше кой да ги спре. Днес пак можеше да вземем мача с Иса и Хантакиас. Не че са слабо играли младите, но нямат опит и тази класа на нападател като Иса. Не мога да дам генерални изводи за сезона, старши треньорът трябва да каже“, завърши той.