Треньор на ЦСКА-София чете лекция на „червени“ юноши

0

Кондиционният треньор на ЦСКА-София Кирил Динчев изнесе лекция на трите водещи юношески формации в школата, пише „Тема спорт“. В единствения си свободен ден след прибирането от лагера в Турция, Динчев говори пред момчетата в залата за пресконференции на „Армията“. Той им прожектира видео, което беше съсредоточено върху изграждането на полезни хранителни навици. На лекцията присъстваха също Жеферсон, който преди това имаше тренировка на стадиона, както и всички наставници в школата. Динчев има американска диплома за нутриционист, а през есента завърши и престижен курс кондиционна подготовка в академията на Барселона. Интересно е да се отбележи, че момчетата в школата не само не плащат месечни такси, но за тях е осигурена и безплатна храна.

Треньорът на 17-годишните Владимир Манчев пък даде любопитен пример от практиката си като футболист по отношение на храненето. Той разказа как по време на първите му години в ЦСКА нямал режим, а докторите му давали хапчета. Силите му обаче свършвали още към 60-ата минута. В престоя му в Испания (Валядолид, Леванте, Селта) обаче за първи път му е изготвен специален режим с меню от сутрин до вечер, който му помогнал много във физическо отношение.

В школата на ЦСКА-София от няколко дни работи бившият играч на тима Алтин Хаджи, като албанецът ще бъде скаут заедно с доскорошния треньор в ДЮШ Сашо Борисов. В академията също така закупиха нова екипировка благодарение на даренията на Иван Ченчев, Радослав Василев, домакина бай Добри Димов и администратора на отбора Димитър Вутов.