Ти да видиш! БГ национал бил футболист на ЦСКА-София… за една нощ

0
Снимка: cska.bg

В първия си мач като титуляр славистът Радослав Кирилов вкара първия си гол за националния отбор. 29-годишният нападател се разписа при равенството 1:1, което България записа като гост на Украйна в приятелска среща, играна в Одеса. Имаше възможност обаче Кирилов да направи това като футболист на ЦСКА-София.

„24 часа“ от сигурен източник разбра за случилото се с него в края на август. Тогава крилото научава от ръководството на „Славия“, че ще премине на стадион „Българска армия“. Юношата на столичния „Септември“ се разделя със съотборниците си след трябващата да бъде за него последна тренировка в „Овча купел“. На сутринта обаче Кирилов разбира, че ще продължи да бъде играч на „Славия“, а в посока ЦСКА-София ще поеме друг футболист от атаката на „белите“ – Калоян Кръстев.

Най-вероятно това е свързано с разликата във възрастта между двамата, която определя и по-голямата възможност за трансфер в чужбина с оглед 22-те години на новия нападател на ЦСКА-София. От „Славия“ имат договорка с „червените“ клубът от Борисовата градина да покрива по-голямата сума от дължимото към Кръстев, както и към друг играч, дошъл от „Овча купел“ – Георги Йомов. Те пристигат на „Армията“ без трансферна сума, но при продажба в чужбина лъвският пай получава най-старият столичен клуб. По този начин ЦСКА-София с превръща в трамплин за въпросните слависти.

При напускане на вратаря Густаво Бусато, има вариант подобна схема да бъде приложена и с „белия“ вратар Светослав Вуцов.