Тенчо Калпаков: Никога не е стояло на дневен ред влизане в елита

0
chernomoretz marek (13)
-
-

Старши треньорът на Марек Танчо Калпаков поздрави своите футболисти за победата срещу Беласица. Дупничани стигнаха до минимален успех на стадион „Бончук“ и се затвърдиха на третата позиция в класирането.

„Поздравявам момчетата за себераздаването, хъса и волята, които показаха в пореден мач. Получи се дерби с повече единоборства и агресия. Мисля, че амбицията пред момчетата да зарадват с първа домакинска победа феновете ни – малко припряно влязохме. Логично първата ситуация се откри гостите.

През второто полувреме контролирахме топката и закономерно успяхме да отбележим. Имахме ситуации да затворим мача. Гостите имаха две отлични възможности, които, за наше щастие, не успяха да реализират.

Трябва да се върнем към това, което най-добре умеем – да изграждаме позиционни атаки с повече комбинации. Това беше ключовото за успеха ни днес.

 Никога не е стояло на дневен ред влизане в елита. Искаме да играем добър футбол, да се надиграваме с всеки съперник и ако може да побеждаваме във всеки един мач“, заяви Калпаков.