Стоилов сменя един изпълнител, схемата остава същата

0
Снимка: levski.bg
-
-

За първи път от началото на сезона треньорът на Левски Станимир Стоилов се радва на всичките си футболисти и група от 20 човека. Толкова са на негово разположение за сблъсъка с малтийския Хамрун Спартанс. Сините започнаха отлично еврокампанията с елиминирането на ПАОК. Срещу гърците треньорът за първи път използва схема 3-4-З. Тя обаче пасна като дялан камък на отбора, защото в стартовата единайсеторка хем влиза защитното трио Келиан ван дер Каап, Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, хем на терена заедно са нападателите Уелтън, Роналдо и Билал Бари. Тоест тази постройка дава на тима необходимата стабилност в отбрана и нужната острота в нападение. Точно затова и се очаква Станимир Стоилов да не я промени срещу малтийците, въпреки че очаква съперникът да предложи съвсем друга игра, различна от тази на ПАОК в предишния кръг.

Срещу гърците Мъри се довери два пъти на един и същи стартов състав. Сега обаче ще направи една промяна. Бразилецът Цунами вече е напълно готов за игра и ще започне като ляв халф-бек на мястото на справилия се отлично срещу двуглавите орли младок Патрик-Габриел Галчев. На отсрещния на Цунами фланг ще бъде Жереми Петрис, а в халфовата линия ще са Филип Кръстев и Георги Миланов, които ще трябва да организират играта.

Левски очаква да срещне по-дефанзивно настроен съперник. Такъв, който ще дебне повече за контри, защото разполага с бързи и остри играчи. Затова и сините ще искат да държат топката, да не прибързват и търпеливо да изчакват своите шансове./ „Тема спорт“