И Пловдив стана част от магията, наречена Таекуондо (ВИДЕО)

-
-

Пловдив беше домакин на уникално шоу, което беше представено от демонстративния отбор на международното таекуондо (World Taekwondo). Спектакълът се състоя вчера, 3 август в Античния театър в Града на тепетата.

Събитието беше организирано от Община Пловдив, съвместно с Българската федерация по таекуондо, като на него присъства и футболната легенда Христо Стоичков. На Античния театър в града присъстваха също председателят на Световната федерация по Олимпийско таекуондо д-р Чънгуон Чо, президентът на БФ Таекуондо Слави Бинев, както и носителят на Златната топка за 1994 Стоичков, който за радост на публиката счупи една дъска като част от демонстрацията.

Отборът на World Taekwondo е съставен от професионални състезатели от Република Корея, като за първи път към демонстративния тим се присъединиха 10 български таекуондисти. Поводът за събитието са историческите две световни първенства по таекуондо, които се провеждат в София.

За първи път двата шампионата се състоят на едно и също място в една година. От 28 юли до 7 август българската столица е домакин на Световното първенство за кадети, Световното първенство за юноши и девойки и най-големия световен форум в Таекуондо – Генералната асамблея – на 1 август. Над 3000 състезатели мерят сили в двете надпревари.

 

 

loading...