Става интересно! От ЦСКА 1948 заплашиха шефа на съдиите със съд!

0

От ЦСКА 1948 заплашиха шефа на съдийската комисия Костадин Гергинов, че ще потърсят правата си в съда, ако ръководителят на реферите не защити с доказателства думите си, с които спомена клуба като част от отборите, които имат хора, които отговарят за съдийски въпроси.

Ето какво се казва в изявлението на клуба:

На 12 април 2021 г. в гостуването си в Студио „Дерби“ Председателят на Съдийската комисия към Българския Футболен Съюз – Костадин Гергинов, намеси името на ФК ЦСКА 1948 във връзка с работата на реферите на мачовете в българското първенство. ФК ЦСКА 1948 е длъжен да отговори на изказването на Костадин Гергинов.

До Костадин Гергинов Председател на Съдийската комисия към Българския Футболен Съюз Г-н Гергинов, По време на гостуването Ви в Студио „Дерби“ на 12 април 2021 г. на въпрос за „имена на служители в клубове, които отговарят за съдиите“, Вие съвсем умишлено си послужихте с името на ФК ЦСКА 1948 за пример. Пример обаче за какво? ФК ЦСКА 1948 държи да получи отговори от Костадин Гергинов на въпросите:

– Какво имате предвид с думите, че във ФК ЦСКА 1948 работи човек, който „отговаря за съдиите“? Как се отговаря за съдии? Намеквате ли вмешателство в работата на съдиите отстрана на клуба или негови служители?

– В добавка на Вашето изказване споменахте, че в жалбите на ФК ЦСКА 1948 към Съдийската комисия има специфична за реферите терминология. Истината обаче е, че клубът въобще не е подавал жалби. Още по-малко с визираната от Вас терминология. Какво имате предвид и тук?

– Защо, г-н Гергинов, намесвате точно ФК ЦСКА 1948? Може ли това да е „съзнателна грешка“? Все пак сме сигурни, че високопоставен човек като Вас проверява фактите си преди да говори публично. – Не осъзнавате ли, че с изказването си пряко уронвате престижа на ФК ЦСКА 1948, граден от създаването на клуба?

ФК ЦСКА 1948 ясно и точно заявява, че от началото на своето съществуване никога не е влизал в контакт със съдии с цел каквото и да е било вмешателство в работата на българските рефери. Ако Вие, г-н Гергинов, имате друга информация, сега е моментът да я изнесете публично. В противен случай можем да тълкуваме Вашите думи само и единствено като клевета по адрес на клуба и служителите му и очакваме Вашето официално извинение. Ако не получим конкретен отговор от Ваша страна, сме склонни да потърсим такъв в съда.

С уважение, Ръководството на ФК ЦСКА 1948

Гергинов разкри пред KOTASPORT защо международен съдия е нямал наряди (ВИДЕО)

 

loading...