Станислав Генчев: Предпочитам да сме в шестицата

0
stanislav genchev
-
-

Старши треньорът на Крумовград Станислав Генчев заяви след победата с 3:2 срещу Хебър Пазарджик, че предпочита воденият от него отбор да се бори за място в шестицата.

„Най-важното за нашия отбор в днешния мач бе да постигнем победа. Момчетата много я желаеха. Мачът се разви по най-добрия начин за нас. Завършихме първото полувреме с два гола аванс. Много добре започнахме второто, с две създадени положения. В момента, в който получихме гол, се получи същото нещо, което бе и на мача с Пирин. Чисто психологически малко отстъпихме. Донякъде и физически отпаднаха основни футболисти, което се отрази на цялостното представяне на отбора. Позволихме две груби грешки, които са нетипични за нашия отбор. Не отгоравят нито на класата, нито да опита, който имаме. Изключително съм щастлив, че точно след този шок, който получихме, изравняването, успяхме да намерим сили да реализираме трети гол и то от статично положение“, започна Генчев.

„Ние имахме горчивия опит от мача с Пирин, когато си помислихме, че всичко е решено. Явно не сме си научили урока добре. Имаме доста да учим всички футболисти и треньори. Това е една обица на ухото. Не трябва да се повтарят тези неща.“

„Предпочитам да сме в шестицата. Ако ни стигнат силите и имаме възможности да играем в шестицата, много по-добре, защото предпочитам да играем с най-силните отбори в България и да проверим докъде сме стигнали в нашето развитие. В момента се движим много добре, 9 мача бе загуба, 6 победи и 3 равни, което за отбор като нашия е много добре, но имаме още много да се учим. Срещу силните отбори се учи най-лесно“, завърши наставникът на Крумовград.