Любо Пенев с остра критика по съдиите след Крумовград – Хебър 3:2

0
liuboslav penev
Снимка: hebarfc.com
-
-

Старши треньорът на Хебър Пазарджик Любослав Пенев се изказа доста остро по адрес на съдиите след загубата с 2:3 от Крумовград. Той заяви, че има фактори, които пречат на развитието на българския футбол.

Той критикува остро съдиите и добави: „Очевадно е, че има нещо, което не е както трябва и е насочено много конкретно срещу нашия клуб“.

„Направихме втора загуба след Враца и то след много добра игра. Изиграхме добри минути. Винаги искахме да стигнем до победата. За жалост, има фактори, които пречат на развитието на българския футбол. Ще извадя определени теми на показ, които не са от вчера и продължаваме да ги подминаваме. Правихме изявление от клуба за двете несъществуващи дузпи във Враца. Днес е ясно от първата секунда какъв ще бъде критерият. Има неща, които трябва да се покажат. Основен проблем е. Имаше Конгрес преди известно време. Може би всички очакват някаква промяна. Ние тази тема я подминаваме. Това са неща, които са много важни. В 5-а секунда има фал в наказателното поле за нас, което се подминава с лека ръка. Три минути продължение. Ние направихме 10 смени. Точно така и пет гола. Не е реално да има три минути. Очевадно е, че има нещо, което не е както трябва и е насочено много конкретно срещу нашия клуб. Имаше и втори жълт картон за едно ритане в лицето, респективно червен“, каза Пенев.

„Субективни, обективни фактори. Това е една огромна причина. Играем добре, вкарваме два гола, предишния мач пак“, продължи той.

„Ние сме много точни в лятното часово време. Много съм доволен от момчетата. Ние си вършим добре работата. Искам да бъдат обективни съдиите. Като има нещо срещу нас, да се обсъди. Това е основното. Не искам да ни помагат, но не и да ни пречат“.

„Не знам дали Хебър е нарочен, аз говоря с факти. Който разбира, ще разбере какво имам предвид. Ако се гледа с ясни и точни повторения по телевизията. Случило се е. Коментирах го още след мача срещу Пирин. Нещата са свързани. Ние си гледаме работата. Аз не се бъркам в работата нито на БФС, нито на съдиите, но много пречат. Футболното: направихме още един добър мач, изпуснахме точките, следващия път. Продължаваме да се трудим, винаги може по-добре. След толкова години трябва да се обърне едно сериозно внимание върху този много дълбок проблем“, каза още Любослав Пенев.