Срамно „постижение“ на Левски! Дори Локо (Сф) и Ботев (Вр) са по-добре

0
levski cska
Снимка: levski.bg

Дербита с ЦСКА-София и Лудогорец показаха, че Левски не само е далеч от времето, когато наистина ще бъде фактор в елита, но и не е мръднал и грам от есента по един показател. И това би трябвало да кара всички на „Герена“ да се срамуват. От шефовете, през треньорите, до играчите. Просто отбор, който има претенции, че е един от най-големите у нас, не би трябвало да бъде на дъното на Първа лига именно по този показател. За какво иде реч – Левски е единственият тим, който има само 1 точка, след като е изоставал резултата. Или казано по друг начин – мекотелото на мекотелите в елита.

Дори аутсайдери като Локомотив Сф и Ботев Bp стоят по-добре от „сините“. Те са успели са се спасят 2 пъти. Наистина, не е сериозно отбор, който има претенции да играе в Европа, да не може да постигне поне един пълен обрат. Но това е слабост, която си върви още от миналото първенство. И явно на „Герена“ просто си свикнаха с нея. Така Левски успя единствено да стигне до 2:2 с Крумовград. Във всички други мачове, когато изоставаха в резултата, те инкасираха загуби. В три от тях се върнаха, но това бе само частично. Локомотив Пд им поведе с 1:0 в битката на „Лаута“, а Рикардиньо изравни. Радостта на „сините“ обаче бе кратка и в крайна сметка загубиха с 1:2. Това се повтори и с Берое, когато отново паднаха 1:2. А за последно частично завръщане имаше и с Лудогорец. Освен това, тимът на Костов записа и 3 безответни загуби откъм голове. Първата бе с Лудогорец у дома – 0:1, а това се случи и в Бистрица с ЦСКА 1948, за да се стигне до 0:2 от ЦСКА-София в неделя.

Освен това равенството с Круоврад не е утеха, защото тогава Левски дори поведе с 2:1, но допусна символичните им домакини да се измъкнат. Още 3 пъти „сините“ се издъниха в такива ситуации. На старта на първенството те поведоха с 1:0 на ЦСКА 1948, но загубиха с 1:2. В „Надежда“ пък пропиляха преднина от 2 гола, за да стигнат само до 2:2 с Локомотив Сф. А преди това позволиха на Ботев Пд да се съвземе и да си тръгне с 1:1 от „Герена“.

В същото време Черно море 9 пъти е попадал в неприятна ситуация. „Моряците“, за разлика от „сините“, са успели да се измъкнат 5 пъти! В два от тях стигат до победата, а три пъти усилията им приключват само със спечелването на точка.

Все пак обаче трябва да отбележим, че една от загубите им бе именно от Левски. За капак това бе първата издънка на Илиан Илиев и компания в първенството. Но все пак само два отбора да се представили по-добре от тях – Локомотив Пд и ЦСКА-София./ „Мач Телеграф“

Гецата: ЦСКА да назначи Любо Пенев и да не му се бърка! Андонов не бива да се обвинява – трябва да застанат всички зад него