Созопол тръгна с отлична новина за финансите и увереност в оцеляването (ВИДЕО+СНИМКИ)

0
sozopol 23

Созопол проведе първата си тренировка за 2023 г., която бе излъчена на живо от KotaSport TV. Преди заниманието бе отслужен молебен за здраве и успех. Футболистите и спортно-техническият щаб бяха приветствани от кмета на Созопол – Тихомир Янакиев, председателя на ОбС-Созопол – Георги Пинелов, председателя на Управителния съвет на клуба – Станимир Желев и изпълнителния директор на „небесносините“ – Румен Димов.

В словото си градоначалникът съобщи най-добрата новина за клуба – отпусканите от общината пари ще бъдат увеличени. Освен това се преговаря и с още спонсори. Така изглежда, че най-трудните във финансово отношение дни за ФК Созопол се отдалечават и клубът ще може да диша далеч по-спокойно.

Всички дружно пък бяха уверени в оцеляването на Созопол в професионалния футбол. Мисията за момента изглежда изключително трудно, но не и невъзможна. Отборът се намира на последно място във временното класиране на Втора лига с актив от 13 точки – на 6 от спасителното 14-о място, което към момента се заема от Янтра.

До момента Созопол обяви 3 нови попълнения – нигерийския нападател Джоб Окпаначи, който пропусна днешната тренировка, Емануил Манев и Живко Петков. Както първо KotaSport.com съобщи, на проби е белгийският полузащитник Гион Тери, който е юноша на Шарлероа. С тима пък поддържа форма Милен Гамаков. Същевременно с клуба се разделиха Кристиян Парашкевов, Петър Вуцов, Тодор Петков, Тома Ушагелов и Стамен Бояджиев. Румен Димов пък разкри пред KotaSport.com, че предстои разлъка с още един футболист.