Собственикът на Марица: Не сме участвали в манипулация на футболни срещи или резултати!

0
hristo hristov
Снимка: facebook.com/PFC.Maritsa.1921.Plovdiv
-

Собственикът на Марица (Пловдив) – Христо Христов – направи изявление чрез Фейсбук страницата на клуба, с което опровергава официално информацията, че “пиратите” се участвали в уговорени мачове. Както е ясно, вчера от БФС официално обявиха, че са получили доклад от УЕФА, в който има сериозни съмнения за уговорени резултати от мачове в efbet и Втора лига. Тимът на Марица е със съмнения за участия в три уговорени срещи – с Витоша (Бистрица), Лудогорец II и Миньор (Перник).

Ето и цялото изявление на Христо Христов:

ХРИСТО ХРИСТОВ – СОБСТВЕНИК НА МАРИЦА:

По повод наложената от БФС глоба на „Марица“ за СЪМНЕНИЯ за уговорени резултати от футболни срещи, като собственик на клуба заявявам:

1. Нито аз, нито някой от футболистите на „Марица“ сме участвали в манипулация на футболни срещи или резултати.

2. Заставам твърдо зад футболистите на „Марица“ и няма да допусна да се петни името им, както и това на клуба.

3. В съвременния свят, в който е модерно всичко да се записва и за всяко нещо остава следа, не може да няма информация кой, кога, къде и колко е залагал на дадена футболна среща. Нека тази информация да бъде разгласена, ако изобщо има такава.

4. Разбирам, че БФС са длъжни да реагират щом има доклад от УЕФА, но мисля че е редно санкции да бъдат налагани, когато има доказани нарушения.

5. Бих съдействал напълно на всеки орган или организация, която желае да направи проверка или разследване на посочените или други футболни срещи.

loading...
#
предишна статияЛевски и ЦСКА-София с равни показатели преди почивката, “червените” със смазващо превъзходство след нея
Следваща статияРъководството на Левски с остро несъгласие относно преместването на баража