Славиша: Никога не съм искал да си тръгна от Левски! Искам един ден да се върна на „Герена“ (ВИДЕО)

1
slavisha stoqnovich 2

Какъв е най-големият проблем в отбора на Левски и защо отборът е изпаднал в криза, коствала лидерската позиция в първенството? Ето какво обясни в интервю на Канал 3  вече бившият треньор на сините Славиша Стоянович.

„Не съм човекът, който трябва да говори за финанси.”

„Повече виждах …несигурни футболисти за това, което ще става в края на сезона. Не са били сърдити и работиха. Но по-скоро виждах недоверие и несигурност за това,което ще се случва,след месец май когато свършва сезона. И когато си говорихме директно те ми признава именно това. Че са объркани и не знаят какво ги чака в края на сезона. Това беше един от проблемите,който като добавиш към другите предизвикаха кризата,която не очаквах.

„Да.Проблемът беше очевиден и за вратарите и за мен и за всички , които обичат Левски.През есента нямахме късмет с вратарите.Може сега да съм малко субективен,защото все пак съм бил треньор на вратари като Самир Ханданович и Ян Облак.И имам по-големи очаквания към изпълнителите на този пост. Знам , че имахме сериозен проблем с вратарите. Но истината е,че нямахме късмет с тях.Ако имахме сега Левски да бъде с повече спечелени точки. „

„Мисля,че всичко е ясно.Разбра се какви играчи исках в отбора. То е ясно кои желаех и може би не е нужно да казвам имена.Всичко е написано в рапортите ми.Не е тайна,че исках Райнов още от септември.Тогава харесах и Кристиян Димитров,който набелязах тогава. И още двама – трима играчи.По принцип исках български футболисти,които знаят и разбират какво е да играеш в този отбор.Които знаят,че не е лесно да носиш екипа на Левски,както не е лесно да носиш екипа на други клубове като Цървена звезда. Това означава да носиш на напрежение и да имаш самочувствие.Защото има някои играчи,които се представят добре в други клубове,но като дойдат тук не издържат на напрежението и се провалят. Аз исках такива играчи,които да имат характер и по възможност да бъдат национали. Това беше моето желание.”

„ Навсякъде , където съм бил съм държал да има повече местни футболисти. Така беше в Цървена звезда,така исках да бъде тук.така беше и в Словения. И това е нормално.Нямам нищо против чужденците,защото и аз бях такъв в Левски. По принцип местните знаят какво е да загубиш и да излезеш на улицата после.Това остава за цял живот не само сега. Докато чужденецът си хваща самолета и се прибира.

„Надявам се , че това отново ще стане. Желая най-искрено и честно. Сега Левски е един от любимите ми отбори. И много ми харесва енергията и тази любов към отбора. Надявам се,че новите собственици ще върнат Левски към успехите.”

„ Вижте.Офертата от Латвия беше сигурна.Но не беше само тя. Имаше такава от Саудитска Арабия и от отбор в Корея. Никой не написа за другите предложения,а само се говореше за Латвия.Аз прецених и казах на латвийците,че до края на моя договор с Левски няма да си тръгна оттук.И това е истината.казах им ако преценят да преговарят с ръководството на клуба. Моето желание беше да си свърша работата тук и да покажем качества и резултати.И по възможност да продължа договора си с още една година. Нормално е да сме говорили какво може да се случи ако това не стана.Все пак говорим за професионален футбол.Ако собственика или някой друг накрая или по време на сезона ми каже,че не продължаваме заедно за в бъдеще.Но пак ви казвам не е имало договорка,нито подписан договор,нито документ… .

Не.не.не.Не съм подавал оставка.не съм искал да си тръгвам.Говорили сме по темата Латвия,че е дошла полуофициална оферта и че съм говорил с тях. Моето мнение беше директно и точно.Не си тръгвам преди да си свърша работата. Какво щеше да се случи после не мога да знам.Щяхме да разберем. Всичко друго беше спекулации и слухове,че може да съчетавам двете работи и може да си тръгна.Щом дойдох на първа тренировка значи показах,че искам да остана и да си свърша работата.

„Не съм имал никакви проблеми в комуникацията и разбирателството с ръководството. Имах максимална подкрепа от двамата във всеки момент.С господин Спас Русев се разбирахме професионално във всички моменти. Не съм усетил някаква липса или негативно отношение. Но бях прекалено малко в клуба,за да усетя всички аспекти на управлението на Левски”

„Искам един ден да се върна на Герена, да седна,да пия бира и да гледам Левски в големи европейски мачове дали тук или някъде в Европа.Това заслужават феновете и нека бъде както преди 10 години.Да се знае кой Левски,както в България така и в Европа.”

„Не е проблем.ще си платя билет.Само да видя един добър,силен отбор какъвто отива на Левски като клуб,като история и какъвто този град заслужава.„

нови стари най-гласувани
Известие от
Тодор Стоянов
Гост
Тодор Стоянов
Извън линия

Голям,като човек, дано някой ден в по добри времена се върне в ЛЕВСКИ!!!