Шефът на скандалния Караджинов: Напускаме групата! Съдията ми вика за дузпа: „Как да я свиря, нали сте си уредили мача?“

0
-
-

Аматьорският Торнадо Безден напуска първенството на Западната софийска областна група, обяви президентът на клуба Стефан Борисов. В последните дни тимът прочу България по цял свят, след като неделя футболисти на тима посегнаха на съдията по време на мач с Костинброд.

Както е известно, бившият играч на Локомотив София Калоян Караджинов нападна рефера Васил Цоклинов, след като му беше показан жълт картон. В атаката се включи и капитанът на Торнадо Георги Георгиев, който се опита да избие картона от ръката на съдията. Малко след това двубоят беше прекратен при резултат 1:0 за Костинброд.

„Пуснах жалба след мача, върнаха ми я като неоснователна. И на телефон 112 звънях. Писах и до министър Красен Кралев, до РЗИ…Дойде една патрулка, но публиката си остана на стадиона. Ядосвам се, че бутат по такъв грозен начин напред отбора на Костинброд. Нека ги бутат. И да станат първи в нашата група, какво ще направят после с тия старци, дето са ги взели? Нищо!“, заяви Борисов пред „Витоша нюз“.

„Съдията Цоклинов е много слаб. Като го знаят, че не става, защо го пращат? Още в 8-ата минута имаше ситуация за дузпа. Той вика: “Как да я свиря, нали сте си уредили мача?”. На Караджинов не му издържаха нервите. Вярно, че направи глупост. Но не е успял да удари рефера“, добави още той.

„Решението ми е окончателно. Напускаме групата! Нека си играят. Само бутат Костинброд. Бюджетът им е 70 000 лв. Нормално ли е това за “А” окръжна група. Юношите им падат с по 0:20. На нас общината ни дава 5 000. Издържаме се благодарение на приятели. От 15-20 години се занимавам с клуба, но вече не се трае. Жалко, че такива хора като мен ще ги загубят за футбола. Нервите ми вече не издържат и на мен“, каза президентът на Торнадо Безден.

loading...