Шеф на Ботев Пд: Получихме доста добра оферта за Неделев! Може да продадем и него, и Кристиан Димитров

0
todor nedelev

Спортният директор на Ботев (Пловдив) Адалберт Зафиров даде интервю за агенция БЛИЦ. В него той разкри каква е ситуацията с двама от най-конвертируемите футболисти на „канарчетата“ – Тодор Неделев и Кристиан Димитров.

„Тошко е апетитна хапка. Наистина има интерес. Запитванията бяха от два клуба в България – ЦСКА и Лудогорец, но не сме получавали конкретна оферта за него. Най-голяма конкретика имаше от Китай, където Ясен Петров е треньор. Той искаше да привлече Неделев в отбора си. Обади ми се, разговаряхме. Ясен предложи доста добра оферта както за Ботев (Пловдив), така и за самия футболист. Няма да споменавам цифри, но парите бяха повече отлични за българските стандарти. Тошко обаче отказа, като изтъкна аргумента, че е много млад, за да играе в далечен Китай. Така всичко приключи.

Към Кристиан Димитров имаше интерес само от един български клуб – Левски. Но нищо черно на бяло. Не изключвам обаче възможността през лятото да продадем и него, и Неделев, като по този начин Ботев ще бъде стабилизиран доста добре финансово. Даже бих казал – повече от добре. Но всичко зависи от тяхното представяне в мачовете през плейофната фаза“, коментира Зафиров.