Руски хакери разкриха: Сестрите Уилямс с позволение да взимат допинг

0

Грандиозен скандал е на път да се разрази в женския тенис. Руски хакери са разбили имейлите на сестрите Уилямс и са разбрали, че американските тенисистки са имали позволение от Антидопинговата агенция (WADA) да ползват забранени стимуланти.

Разкритията са на групата Fancy Bear. Те твърдят, че Серина е ползвала забранените стимуланти оксикодон, хидроморфон, преднизон и метилпреднизон през 2010, 2014 и 2015 година. Тя е получила разрешение за това от лекаря на Международната тенис федерация (ITF) Стюарт Милър.

По-голямата сестра Винъс пък е имала позволение от същия доктор да взима преднизон, преднизолон, триамсинолон и формотерол. Разрешението е било получено заради честите оплаквания от болестни състояния на тенисистката.

„Сестрите Уилямс имат специално разрешение да ползват определени забранени субстанции за терапевтична употреба“, признаха и от ITF.

В същото време обаче от антидопинговата агенция приемат доста сериозно тези разкрития и започват вътрешно разследване на този въпрос. От там признаха, че наистина са станали жертва на хакерска атака.

Междувременно стана ясно и че златната медалистка от САЩ в спортната гимнастика Симон Бейлс е хваната с допинг. Тя е дала положителна проба за метилфенидат. От Американската федерация обаче твърдят, че и тя има специално позволение да взема този медикамент.

Източник и снимка: sportal.bg

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

loading...
предишна статияЛудогорец изпусна Базел (ВИДЕО)
Следваща статияАтакуваха с мачете бащата на бивш играч на Лацио