Румен Димов: Ние бяхме най-добрият отбор! Нефтохимик си знаят как са се организирали, за да са първи

0
sozopol chernomoretz 1

Изпълнителният директор на Созопол – Румен Димов, коментира представянето на отбора през отминалия сезон. Ето какво сподели той:

– Как ви се видя първенството в Трета лига Югоизток през този сезон?
– Тази година два отбора имаха за цел промоция във Втора лига и я преследваха докрай. Това бяхме ние и Нефтохимик. При Нефтохимик бе на всяка цена, а при нас, ако успеем прекрасно, ако не продължаваме да се борим за промоция докато я постигнем. При нас всички знаят, че нищо не е на всяка цена. В спорта се побеждава, но и се губи! Ние и Нефтохимик бяхме отборите, които най-много заслужаваха първото място. Останалите отбори като Загорец, Черноморец Бургас, Марица Пловдив и Миньор Раднево бяха достойни противници, но една идея по слабо се представиха като цяло. Останалите отбори бяха равностойни и с малко повече шанс всеки можеше да победи всеки. Разочарованието ми е в състоянието на базите на другите отбори, в организацията на провеждането на самите футболни мачове в някои градове, но в крайна сметка затова и наричаме нивото аматьорско.

За професионален футбол в спортно-техническо, административно и организационно изискване, плюс Арена Созопол и базата на клуба мисля, ние сме най-подготвения клуб!

– Този сезон всички следяха с огромен интерес вашата футболна битка с Нефтохимик за първото място. Мнението ви за това съперничество?
– До последният кръг се водеше тази футболна битка, която спечелиха бургазлии, за което и ги поздравяваме. Те си знаят как са се подготвяли, как са тренирали и как са се организирали, за да станат първи. Но според нас, а и не само според нас в спортно-техническо отношение ние бяхме по-добрият отбор, което доказахме и в дербитата. Изоставахме само в един компонент, който ние си знаем, но в Созопол не съжаляваме за това. Такива са реалностите!

– Очаквате ли покана за Втора лига, като отбора с най-добри спортни показатели от всички отбори класирали се на вторите места в Третите лиги за попълване на групата?
– Ако Созопол не е готов, кажете ми кой е по-готов от небесносините. Сравнете останалите отбори с нас, та дори и тези, които станаха първи и си отговорете. Смятам, че най-нормалното нещо е да очакваме покана за попълване на групата от БФС.

– Оценката ви за изминалата футболна година за клуба?
– На първо място в този клуб има градация по важност и тя се спазва стриктно. На първо място е ФК Созопол, тоест значението на клуба, след това са футболистите както в първия отбор така и в детско-юношеската школа, треньорите в клуба, работниците и обслужващия персонал в клуба, Изпълнителния и Спортен Директор и Президента на клуба. Всяко едно звено си знае точно и ясно правата и задълженията в този клуб. Всеки един елемент е сглобен по най-добрия начин, като същевременно сглобяват един добре смазан и работещ механизъм. Естествено е, че имаме и слабости, но ние ги знаем и работим така, че да ги отстраняваме и да се развиваме по-добре. Строгата финансова и организационна дисциплина ни помагат да бъдем клуба, който желаем да бъдем. Естествено и че от огромно значение е с какъв финансов ресурс разполагаме и желаем той да е в пъти повече за сбъднем и мечтите си, но не се оплакваме и продължаваме да работим така както ние смятаме, че е правилно. Така че, да, изпращаме една наистина прекрасна футболна година.

– Какво си пожелавате за вас и какво пожелавате на привържениците на ФК Созопол?
– На първо място здраве за всички, защото ни предстои много работа. Само ще загатна, че през следващия сезон съм запланувал някои промени в детско-юношеската школа на клуба, за да подобрим още повече условията за работа, а и ще има изменения и в спортно-тренировъчния процес на детските формации. Радвам се, като виждам израстването на небесносините таланти. Там сме длъжници и за това ще се работи повече през следващия сезон. На всички фенове, които ни подкрепят пожелавам да са здрави и да идват с удоволствие на АРЕНА СОЗОПОЛ, за да се забавляват и радват с любимия отбор.