Калдерон: Реал Мадрид ще пусне Бейл за без пари

Реал Мадрид е отказал оферта от 100 милиона евро през миналия сезон за Гарет Бейл, предложена от клуб от Висша лига, каза бившият президент на Реал Мадрид, Рамон Калдерон, в интервю за talkSPORT. Според Калдерон сега „кралският клуб“ би се съгласил да пусне уелсеца и със свободен трансфер, стига да се намери клуб, склонен да плаща исканата от него годишна заплата.

В момента Бейл взима 15,1 милиона паунда на година, но въпреки това иска да напусне Мадрид, защото стана ясно, че не е основна част в плановете на мениджъра Зинедин Зидан. Бейл се присъедини към клуба през 2013 година и до скоро бе неизменна част от състава на Реал Мадрид.

„Знам, че в последния ден на трансферния прозорец миналата година имаше оферта от Висшата лига. Те предложиха 100 млн. евро, но Реал Мадрид отказа, защото от клуба ви мислеха, че Бейл ще бъде играч на тяхна страна“, казва Калдерон.

„Мисля, че агентът му беше в Англия вчера (в сряда), опитвайки се да направи сделка, но не виждам някой клуб, готов да покрие това заплащане. Смятам, че Реал Мадрид сега би бил склонен да го пусне да си тръгне без трансферна такса – това би било решението“, продължи бившият президент на клуба от Мадрид.

loading...