Реал Мадрид и Байерн Мюнхен идват в София

0
960 600 basketbol

Hрандовете Реал Мадрид и Байерн Мюнхен и сборен отбор от Сърбия ще участват на първия по рода си турнир за юноши U16 Sofia Vivacom Cup 2019, организиран от БУБА Баскетбол.
Четирите отбора ще се срещнат в три дни – от 22 до 24 март в зала „Универсиада“. В съставите на Реал Мадрид и Байерн звезди са две български момчета – Константин Костадинов и Иван Борисов – които ще имат за първи път възможност да се изявят пред родна публика с клубните си отбори. Турнирът започва на 22 март, петък, с мач между Реал Мадрид и Централна Сърбия, а след церемонията по откриването, насрочена в 18:45, е двубоят между БУБА и Байерн Мюнхен. Треньорите, които ще пристигнат с отборите от Испания и Германия, ще изнесат семинар за българските си колеги по време на престоя си в София. Очаквайте пълната програма на турнира и още интересни детайли в следващите дни.
Състезанието, организирано от БУБА Баскетбол, ще се състои с помощта на VIVACOM. Това е една от многобройните активности, с които телекомът подкрепя развитието на българския спорт и детските школи. Надпреварата се провежда под егидата на проекта „София – Европейска столица на спорта“ и ще е част от честванията по случай 100 години баскетбол в България.