Продажбите продължават да са ахилесовата пета на Левски

0

На „Герена“ доста неща се променят, но едно си остава константна величина – неумението да се продават играчи. Това се показва и сега, когато „сините“ имат най-сериозна нужда от свежи пари.

Левски не успя да направи нито един звучен трансфер след историческия си пробив при Станимир Стоилов в Европа, който стартира с марша за Купата на УЕФА и продължи с историческото влизане в Шампионската лига. Станислав Ангелов си тръгна през задната врата и на „Герена“ не взеха нищо от него от Енерги (Котбус). Елин Топузаков, Димитър Телкийски, Седрик Бардон и Игор Томашевич бяха харизани в Израел, а Йовов – в Кипър. Емил Ангелов пък пое в посока Литекс от Ловеч. Единствено Валери Домовчийски бе продаден добре в Германия, където го взе Херта. Преди това обаче не успя да хване окото на мениджърите на Блекбърн.

В следващите години „сините“ продължиха да изпускат момента и да продават играчите, когато към тях има най-голям интерес. Таланти като Божидар Краев, Антонио Вутов и Николай Димитров бяха предлагани къде ли не. Краев и Хичо дори ходиха в големи отбори. Първият в Юве, а Димитров в Арсенал, но и това не помогна, за да си осигурят договор с някой от европейските грандове.

„Сините“ се разминаха и с очакваните милиони за Гарра Дембеле, а Удинезе си осигури срещу доста по-скромна сума от очакваното Вутов.

Да не говорим, че през последните години „сините“ изпуснаха куп играчи, които си тръгнаха без пари – Жорди Гомес, Габриел Обертан, Роман Прохазка и Давид Яблонски. Сега към тази бройка трябва да прибавим и Холмар Ейолфсон.

loading...