Привърженици от 3 континента посетиха дигиталния музей на Левски

0
privarjenici ot 3 kontinenta posetiha digitalniq muzey na levski

Проектът, разработен от Фондация „Спорт в България“ и генералния спонсор на ПФК Левски, е достъпен за всеки привърженик, притежаващ членска карта.

Само няколко дни  след пускането на дигиталния музей на ПФК Левски, той привлече вниманието на „сини“ фенове от три континента. Левскари от Великобритания, Германия, Австрия, Белгия, Франция, Испания, Малта, Бразилия, САЩ посетиха страницата на музея, който съдържа историческото наследство и артефактите на клуба от славната му 110-годишна история. Проектът, разработен от Фондация „Спорт в България“ и генералния спонсор на ПФК Левски, е достъпен за всеки привърженик, притежаващ членска карта.

Той пресъздава официалната музейна експозиция на ПФК „Левски“, която отвори врати през октомври 2019 г. и е дело на сдружение „Сини сърца“, съвместно с клуба. Във виртуалното пространство феновете могат да разгледат отблизо исторически документи, 3D вариант на артефакти, знамена, купи, медали, макет на първия стадион на клуба – игрище „Левски“, лични вещи на легендарния, незабравим Георги Аспарухов, както и редица други експонати, нагледно демонстриращи огромната значимост на клуба и „синята“ общественост през годините. Виртуален гид обяснява подробно за всяка зона от музея на български и английски език, което позволява и на чужденци да се запознаят със славната история на клуба.

Мисията на виртуалния музей е да даде възможност на всеки левскар да се докосне до историята на „сините“, независимо къде се намира. Интересът на феновете показва, че дигиталната експозиция е високо оценена от левскарската общност по света.

Потопете се в славната 110-годишна история на ПФК Левски тук!