Николай Михайлов остана зад баща си и дядо си

0
nikolai mihailov 1
Снимка: levski.bg

Семейство Михайлови даде три поколения вратари на Левски. Първият от фамилията, който застава под рамката, е Бисер Михайлов. Легендата, която ни напусна през 2020 година, записва за сините 287 двубоя във всички турнири и печели четири титли и три купи, като е част от звездното поколение на столичани през 60-те и началото на 70-те години – Георги Аспарухов, Георги Соколов, Никола Котков, Стефан Аладжов, Кирил Ивков и т.н.

По-късно, в началото на 80-те, под рамката на Левски застава вторият представител от семейство Михайлови – Борислав. Той записва 243 мача за сините, като печели три титли, една купа и е избран за футболист №1 на България през 1986 година. Всички знаем какво направи той на зеления терен с екипа на столичани и този на националната селекция, като бе част от смятаното за най-силно поколение на Левски.

Ники остава на третото място по брой изиграни мачове – 91 във всички турнири, но голяма част от кариерата си прекара в чужбина.

Има и четвърти представител на фамилия Михайлови, свързан с Левски – Руслан, който е чичо на Николай, но той не записва официален мач за сините, а играе в Черно море, Бдин и Миньор Перник, като сега е треньор на вратарите на юношеските национали до 15 и 16 години./ „Тема спорт“

По бързата процедура: Левски се отърва от трансферна издънка!