Павел Колев: Левски ще има нов стадион! Експерти по козирки и стадиони колкото искате (ВИДЕО)

0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев даде пространно интервю за предаването на DIEMA SPORT – „Домът на футбола“, в което говори по всички най-актуални теми около клуба.

„За Левски в момента е важно на първо място да си изчисти репутацията и дълговете. На второ място – да направи колкото се може по-бързо инвестиции в школата, защото тази школа се задъхва от липсата на инфраструктура и терени. И другото, което трябва да се случи рано или късно, сигурно няма да се хареса на някои колумнисти, които не могат да си представят, че Левски може да има нов стадион, но Левски ще има нов стадион. Това е част от бъдещето на този клуб. Ако искаме този клуб да се превърне в печелившо дружество, което да прави пари, освен всичко друго, това са акцентите – стадион и ДЮШ. Няма друг път. С тях би трябвало да дойде и силен първи отбор, който да прави добри представяния в евротунирите. Предстои въвеждането на трети европейски турнир. Тези свежи приходи и това сверяване на часовника с европейския футбол е от изключителна важност за първия отбор. Оттук – нататък, експерти по козирки, стадиони, треньори, които говорят повече за строеж на стадиони, отколкото за футбол, има колкото искате.

Не трябваме да забравяме къде се намира Левски в момента. След 2-3 години хората може и да не си спомнят, но истината е, че в момента положението продължава да бъде доста тежко.

Борим се всеки ден Левски да изплува. Налагане на финансова дисциплина, изплащане на задължения, навремено изплащане на заплати. Доста хора тук са изтърпели големи лишения, само и само да работят за Левски. Аз съм оптимист. Левски ще върви в правилната посока. Виждам стабилност, виждам желание нещата да се подобрят. Пътят със сигурност ще е трънлив. Дали хората ще изтърпят целия този процес, никой не знае. Аз се надявам, че да. Но и да не се случи, ако ние поне сме стартирали това, което е планирано да се случи, мисля че бъдещето за Левски ще е добро“, коментира Павел Колев.