От Пирин отговориха на Орлетата: На терен на който се разхождат кучета…(СНИМКА)

0
kocherinovo kokoshki
-
-

След публикация в официалната страница на ДФК Орлетата вчера,публикувана и от нашата медия , от ръководството на Пирин Благоевград излязоха и със своя позиция. Публикуваме я без редакторска намеса.

„Вече почти година работим неуморно, за да върнем славата на Академията на ОФК Пирин.

Вярваме, че всички наши футболисти разбират величината на „зелената“ кауза. Уверение сме в качествата на нашите специалисти, които всекидневно обучават кадрите ни на футбол, морал и дълг.

За наше голямо съжаление, вчера школата на Пирин беше замесена в грозен скандал. В мач между втория ни отбор от деца, родени 2008/2009 и Орлетата се стигна до разправии със съдията и неспортсменски прояви. Опонентът ни излезе публично с обвинения към нашите футболисти, без това конкретно да засяга техния клуб.

Ние от Пирин държим да вземем отношение по темата, тъй като нашето име, минало и бъдеще, задължават.

Категорично заявяваме, че не одобряваме неспортсменски прояви на наши футболисти и ще разгледаме детайлно тяхното държание на терена по време и след мача и при доказване на вина, ще наложим наказания.

След мача от ръководството се извинихме на съдията и сме уверени, че повторение на подобни действия от страна на наши футболисти няма как да има.

Не смятаме за морално друг клуб да си прави евтин ПР на гърба на Пирин и още по-жалкото…на гърба на децата на община Благоевград.

По време на мача на терена, който е в окаяно състояние, на няколко пъти напълно необезпокоявано се разхождаха две кучета, което на първо място е опасно, но ние смятаме и за нередно на детски мач.

След привлеченото внимание, публикацията на Орлетата бе изтрита, но нашето право на отговор остава.

В заключение бихме искали да призовем за спазване на феърплей на терена и извън него. В нашата школа това е най-важната мисия. Вярваме, че нашите футболисти разбират колко задължаваща е славната емблема на Пирин и колко голям дълг носи.

С уважение,

Ръководството на ДЮШ на ОФК Пирин“- написаха от ДЮШ на Пирин в официалната страница на клуба.

loading...