Новите „лъвове“ в списъка на Дерменджиев са „трета цедка“

0
georgi dermendjiev
-
-

Новият национален селекционер Георги Дерменджиев направи дебюта си с обявяването на състава за квалификацията с Чехия и контролата с Парагвай. Чест прави на единствения треньор, вкарал наш отбор два пъти в групите на Шампионската лига, че заложи на доста нови играчи. Подобни експерименти предложи и предшественикът му Краси Балъков, но те се оказаха голям провал, като се почне от Христо Иванов, мине се през Георги Пашов и се стигне до Георги Сърмов.

Като трети вратар бе повикан стражът на Славия Георги Георгиев, който вече е на 31 години, а едва сега дебютира. Най-силният му период бе преди 5-6 години, когато игра за молдовския Тираспол и е ясно, че ако Пламен Илиев и Ники Михайлов са здрави, няма как да ги измести.

Изненадата при защитниците е 19-годишният юноша на Черно море Виктор Попов. Десният бек може да се развие добре във времето, но на този етап Страхил Попов е без алтернатива. Дори и да приемем, че защитникът на Касъмпаша се контузи и няма да бъде наличен за баражите през март, треньор като Дерменджиев няма да рискува с толкова млад играч. Така, независимо, че може да направи страхотни мачове с Парагвай и Чехия, и да бъде в страхотна форма през март, защитникът на Черно море не е вариант. Ако погледнем по-общо към защитата, то Страхил Попов, Божиков и Недялков са устойчивите титуляри и единственото колебание е кой измежду Чорбаджийски, Кристиян Димитров и Георги Терзиев ще заеме вакантната четвърта позиция. И тримата обаче изглеждат доста плашещо за нашия тим.

Александър Цветков от Берое също е неконкурентна величина при дефанзивните халфове. За първи път 29-годишният играч бе викнат в националния преди цели 8 години, когато игра в контролата с Украйна, а оттогава има само едно участие за „лъвовете“. Очевидно е, че това е приличен, но лимитиран играч, който не е на нивото на националния тим. По отношение на изпълнителите в тази линия Дерменджиев разполага с Кристиян Малинов, Георги Костадинов и Симеон Славчев.

loading...