Нова присъда за Георги Семерджиев! Бивш национал с условна

0
Снимка: Instagram

Осъденият на 20 години затвор Георги Семерджиев получи нова присъда. Тя е от 2 години и е за побой след скандал на пътя, станал през 2012 година. Издадена е от Софийския районен съд, предава „24 часа“.

Новото наказание два само 45 дни, след като 36-годишният бивш футболист получи 20 години затвор за фаталната катастрофа на столичния булевард “Черни връх”. Тя стана на 5 юли м. г. и при нея дрогираният и без книжка наркодилър уби Христина Дилева и Хариет Стефанович, след като мина на червено.

Новата присъда е за престъпление през месец май 2012 г. Тогава Лъчезар Вутов шофирал колата си, когато Семерджиев започнал да кара своят автомобил зад него, да му присвятка с фарове и когато се изравнил, започнал да псува. На следващия ден Вутов и негови приятели видели возилото на Семерджиев в кв. “Хаджи Димитър”. Решили да разберат какво са искали от тях предния ден. От съседния блок излезли Семерджиев, бившият футболен национал Иван Бандаловски и момиче. Стигнало се до сбиване. Семерджиев извадил мачете и разрязал коляното на Вутов.

После Бандаловски казал, че трябва да извикат полиция и линейка. По-късно бившият национал обясни, че другите мъже са ги нападнали, а те се защитавали. Самият Бандаловски получи условна присъда от 1 година.

Решението на Софийския районен съд може да се обжалва или протестира пред по-горна инстанция.