Нешка Робева за Илияна Раева: Пази боже сляпо да прогледа !

0
phptcq5jw 800x
-
-

Нешка Робева пак захапа здраво своето момиче и настоящ президент на българската художествена гимнастика Илияна Раева, на която е и кума. Поводът за подепизода от словесните “Междузвездни войни” е традиционният турнир за приз “Маргарита Рангелова”.

Поканата да присъства на него Раева отклонила, а в същото време била на откриването на турнира на най-младия клуб “София спорт 2017”.

След хвалебствие от шефа на художествената гимнастика за втория турнир, озаглавено “Бог обича смелите”, Робева се възмущава, че Раева не е уважила турнира на клуба, “където тя израсна, в квартал “Подуене”, именуван на името на Левски, провеждан в памет на голямата българска журналистка Маргарита Рангелова.” Не показала и еднакво отношение, като поне публикува и изпратения поздравителен адрес за турнира на “Левски”.

Ето и целият текст от Нешка Робева, публикуван без съкращения. В него тя редува откъси от написано от Илияна Раева (И.Р.), след което добавя коментари от свое име (Н.Р.):

ПРЕДИЗВИКАН КОМЕНТАР

На

„БОГ ОБИЧА СМЕЛИТЕ“

/Слово на Илияна Раева, Президент на БФХГ???/

„Браво, колежки!

Браво на клуб “София спорт 2017”!

Днес имах удоволствието да бъда поканена да открия първия международен турнир на най-младия ни клуб по художествена гимнастика “София спорт 2017”!…/

Н.Р. – Трябва да отбележа, че Г-жа Раева беше поканена по същото време и на 23-я турнир за „Приз Маргарита Рангелова“, който клубът, където тя израстна, в квартал „Подуене“, именуван на името на Левски, със скромните си възможности, провежда в памет на голямата българска журналистка – Маргарита Рангелова.

/Получихме учтив отказ./

И. Р. – „…Президентът на клуба Кристина Шикерова ме очарова с мащаба на работата си и енергията, която влага във всичко, което е свързано с нейния клуб… Факт е първият международен турнир “ Диамантите на София”! Невероятна атмосфера, само щастливи лица, много медали, купи, подаръци… Спонсори като за Световна купа… Поканени бивши “златни момичета” за официални гости…. Фотографи, професионални говорители…

…Очарована съм! Това е пътят! Млади, можещи, смели и инициативни /?!/състезателки, превърнали се в искащи треньори и ръководители! Жени с възможности, които искат да работят за бъдещия просперитет на българската художествена гимнастика, а не да се радват на личния си комфорт. Все повече такива успели жени се завръщат при нас, / От къде?/ за да бъдат полезни на прекрасния ни спорт. За мен това е огромно щастие и с цялата си любов ще помагам и съдействам на всеки клуб, треньори и клубни ръководители, за които българската художествена гимнастика е любов и житейска мисия! А такива в България са много!

Благодаря ви! За мен беше огромно удоволствие!“ ??

Н.Р. – Съжалявам, че може би с това, което ще кажа, ще засегна нечия нежна и ранима чувствителност, но тръгнах да напиша няколко реда на благодарност към всички, които направиха възможно провеждането на поредния турнир в памет на голямата Марги Рангелова и „Малка купа „Левски“. А това бяха деца, родители, фенове, приятели – които спонсорираха, треньори и ръководители, с една дума всички, които поискаха да запазят традицията, защото и Марги и „Левски“ го заслужават…/ В турнира участваха 22клуба от 8 държави и общо 360гимнастички/

Разбира се, поканихме Председателката на БФХГ, да открие турнира. Получихме мил отказ и официален поздравителен адрес. Прочетохме го. Хората се радваха.

И тук, разбира се нямаше да има никаква драма, ако отваряйки Фейсбук, не се натъкнах директно на патетично написаното похвално слово, именувано “ Бог обича смелите“ , творение изтръгнало се от дълбините на душата на президентката на федерацията, която би трябвало да бъде, поне в публичното пространство еднаква към всички. И както изисква протокола – да публикува и поздравителния си адрес към стария, но също така изпълнен с младост и ентусиазъм клуб „Левски“.

Кого обича Бог?

Надали някой може със сигурност да каже, освен тези, които си говорят лично с него… А напоследък се наслушахме на подобни дивотии.

Всеки, обаче, който поне нещо е попрочел знае, че Бог обича смелите и затова им изпраща изпитания и страдания… На любимия син – разпятие.

На всеки изпраща толкова, колкото може да понесе.

На мижатурките – телешка радост и възторг.

Съмнявам се преуспелите на чужд гръб, да са между любимците на Бога, но кой знае? Светът се променя… /Казвам го за тяхно успокоение./

Бог обича смелите?!

Хубаво е, когато някой говори, да не хвърля думите в пространството. Да се опита да вникне в техния смисъл. Не знам дали Бог обича, така добре подредилите се, за снимка, бивши златни момичета, при откриването на „Диамантения турнир“, но Марги Рангелова със сигурност ги обичаше.

Тя не беше нито преуспяла, нито просперираща, тя беше журналист. Обичаше, работеше и упорито очертаваше пътя към славата точно на тези, които по всякакъв начин се опитват да я заобиколят. Иначе как да си обясним отказа да присъства на 23-я турнир за „Приз Маргарита Рангелова“ на тази, която си говори с Бога и която точно Марги прослави, като я нарече „Кралицата“ на този спорт.

Марги беше изключително пристрастен човек. Тя обичаше гимнастиката и по-често биваше наказвана, отколкото награждавана, за позицията, която заемаше, но пишеше… Пишеше… И до края на живота си пишеше, посвещавайки целия си талант на… Кого?… На красотата, която бе убедена, че носят тези момичета?!

Марги ги обичаше. Силната любов й пречеше да види истината – понякога очевадна…

За да бъдеш кралица, не са достатъчни само пухчета и перушинки, нито дори диамантчета, нужен е и доза аристократизъм.

Затова можем да кажем: „Г-жо Президент на новия клуб, сменете надписа на фланелката. В България никой не се кани да прави революция, така че няма от какво да спасявате кралицата… Още повече, че в случая става въпрос за главния герой на едно познато произведение – „Пази Боже сляпо да прогледа“.

loading...