Наставникът на Пирин: Хебър има отличен треньор! Играл съм 1/2-финал за купата на Украйна

0
oleksandar babich
Снимка: facebook.com/OfkPirinEoodBlagoevgrad

Старши треньорът на Пирин Благоевград Олександър Бабич говори пред клубната медия преди четвъртфинала с Хебър за Купата на България. Двубоят е в сряда от 14.30 часа в Пазарджик. По думите на украинския специалист на благоевградчани са нужни нерви, хладнокръвие и търпение.

„Тренираме в отлично настроение след победата, която спечелихме във Враца в миналия кръг. Момчетата работят здраво. Имаме двама-трима с контузии, но нищо сериозно. Разбира се, дано така останат нещата и след последната тренировка (б.р. във вторник следобед). Извън плановете остават трайно контузеният Илиан Костов, който не е ясно дали скоро ще може да се включи в тренировъчния процес, както и наказаният, заради двата жълти картона в мача с Ботев Аймен Суда“, започна Бабич.

„Гледахме няколко двубоя на Хебър. Те са добър отбор с отличен треньор, показаха голям характер при победата в края на мача им с Локомотив (Пловдив). Не смятам, че това, че са домакини в предстоящия мач ще им даде особено предимство. Знаем, че нашите фенове ще ни подкрепят. Това е турнирен сблъсък, а шансовете в този случай са 50 на 50. Трябва да преследваме нашата цел и да бъдем непримирими“, продължи той.

„Имам опит от участие на полуфинал в турнира за купата на Украйна с Мариупол, когато отпаднахме на дузпи от Ворскла, бяхме само на крачка от финала. Сега се надявам с Пирин да имаме по-голям успех. Нужни са здрави нерви, хладнокръвие и търпение. През първото полувреме на мача с Ботев във Враца спазихме нашия игрови план и от тази гледна точка бях много доволен. Действахме, както бяхме определили да го правим. Сред това, оставайки с човек по-малко трябваше и да импровизираме в някой ситуации. Но бих искал да видя същото себераздаване, дух и дисциплина и в мача с Хебър“, каза още наставникът на Пирин.