Енгибаров: Ботев не трябва да има проблем, но Спартак вече елиминира два елитни отбора

0
chernomoretz spartak varna (2)
-

Енгибар Енгибаров е идеалният събеседник преди дуела между Ботев Пд и Спартак Вн, тъй като е оставил следа и в двата отбора и то не само като футболист.

„Моето лично мнение е, че Ботев е фаворит. Когато съпоставим селекциите на двата отбора – разликата е видима. За мен Ботев не би трябвало да имат проблем да отстранят Спартак, но това ще стане само, ако се опазят от подценяване на съперника. Спартак въобще не е за подценяване. В отбора има сплав от опитни и млади футболисти, които вече отстраниха два елитни отбора от турнира (б.р. – Крумовград и Локомотив Сф)“, коментира варненецът пред BgDerby.

„За мен Ахмедов е най-опасният играч на Спартак. Той е с много опит и неслучайно е голмайстор на Втора лига. Гостите ще имат предимство в това, че ще играят освободени от напрежение, защото при тях Купата не е приоритет. От другата страна „канарчетата“ ще играят за задължителна победа. Тези два фактора могат да се отразят на срещата. В Пловдив винаги се е играло приятен футбол, затова очаквам хубав мач. Колкото до поведението на Спартак на „Колежа“, очаквам да са по-пасивни и да разчитат на контраатаки. Това обаче са мои очаквания, които могат да бъдат опровергани от старши треньора на тима. Може пък да решат да изненадат Ботев и да тръгнат да се наиграват с тях. За мен разликата между отборите, които заемат от 10-о място нагоре в Първа лига и тези във Втора лига, е много голяма. Това е лично мое мнение, но според мен разликата е огромна и именно за това считам, че Ботев са изявени фаворити в този мач“, добави Енгибаров.