Наставникът на националите отговори на Арда

0
mladen krastaich
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam

Селекционерът на българския национален отбор Младен Кръстаич отговори на отвореното писмо на Арда, публикувано по-рано днес. Сръбският треньор изпрати свой отговор чрез БТА.

Той приветства политиката на кърджалийци за налагането на млади български таланти, но държи на мнението си, че национален състезател от Арда ще има тогава, когато е убеден в нивото на въпросния играч. И обещава, че скоро ще бъде на трибуните на „Арена Арда“.

Ето и становището на Кръстаич:

„Уважаеми представители на ФК Арда,
Откакто бях назначен на позицията селекционер на българския национален отбор по футбол, наблюдавах Вашия състав нееднократно. Разбира се, имам желание и да посетя стадиона Ви възможно най-скоро, тъй като вече съм обиколил повечето стадиони в Първа лига.

Щастлив съм, че изповядвате налагането на български играчи и напълно Ви подкрепям за тази философия. Въпреки това подчертавам – едва тогава, когато съм напълно убеден, че някой от Вашите футболисти е готов за националния тим, той ще бъде повикан. Дотогава ще наблюдавам внимателно развитието на Вашите състезатели.

Същевременно Ви призовавам да не нахлувате в личния ми живот и пространство и да не използвате името ми в борби и противопоставяния. Ще се видим скоро в Кърджали.

С цялото ми уважение, Младен Кърстаич“.

Арда с въпрос към Боби Михайлов: Докога българският футбол ще затъва под Ваше управление?